Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eenakter over dementie door Ernst Buning & Frank Jenniskens

woensdag 8 april 2015| 19:30 - 21:30

Gratis

Woensdagavond 8 april van 19.30 tot 21.30 uur zullen verteller/gitarist Ernst Buning en violist Frank Jenniskens de indrukwekkende eenakter “Waar is hier het Lichtknopje?” over mantelzorg bij dementie opvoeren. Ruim twee jaar geleden gaven ze ook in Doorn de eerste voorstellingen van deze eenakter. Sindsdien is ze vele malen opgevoerd in Alzheimercaf√©’s, bij symposia, in zorgcentra, service-clubs etc.¬†

ernst-en-frank

Ernst heeft een boek uitgebracht met columns naar aanleiding van zijn ervaringen naar aanleiding van deze voorstellingen:¬† ‚ÄėLichtbundel, inspiratie voor mantelzorgers‚Äô. Ook heeft hij met Frank een cd opgenomen met de Nederlandstalige liedjes uit de eenakter: ‘Avondschaduwen’.
Samen met  Annemarie Bolder hebben zij al een aantal keer een training gegeven voor mantelzorgers, familieleden en
vrijwilligers: “De Kracht van Anders Communiceren”.

De voorstelling in Doorn op 8 april wordt u aangeboden door Alzheimer Nederland, Gemeente Utrechtse Heuvelrug en Ontmoetingscentrum De Vijver/ ISZ De Brug, allen aangesloten bij het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug. De voorstelling is gratis en toegankelijk voor mantelzorgers en andere ge√Įnteresseerden. Wethouder Hans Nijhof zal de avond inleiden.

Ernst Buning vertelt in de eenakter over zijn vrouw waarbij dementie geconstateerd werd. Zij is helaas overleden. In de voorstelling gaat het over de emoties die beiden hebben ervaren; onder andere boosheid, verdriet en angst. Maar vooral uiteindelijk ook de acceptatie en de mens liefhebben zoals hij/zij is. Intu√Įtief violist Frank Jenniskens uit Doorn begeleidt Ernst bij de mooie liedjes tijdens de voorstelling en illustreert het verhaal met passende klanken.

¬†In de pauze signeert Ernst Buning zijn boek.¬† Het boek bestaat uit 40 columns met gedachten, idee√ęn en belevenissen die mantelzorgers tot steun kunnen zijn. Ook kan de cd ‚ÄėAvondschaduwen‚Äô waarop de met viool begeleide liedjes uit de voorstelling staan aanschaft worden. Meer informatie: www.ernstbuning.com .

Lichtbundel-V-HR Avondschaduwen Ernst Buning1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook is meer informatie te krijgen over wat Ontmoetingscentrum De Vijver/ISZ De Brug doet voor licht-dementerenden en hoe Frank Jenniskens Aubades-bij-u-Thuis verzorgt bij mensen thuis als bijzonder cadeau bij een verjaardag of bijzondere gelegenheid.

¬†Na de pauze is er gelegenheid voor reacties, vragen en persoonlijke verhalen naar aanleiding van de voorstelling. Ernst en Frank brengen deze voorstelling al twee jaar door het hele land. Het wordt een aangrijpende en waardevolle avond waarin we hopen dat mantelzorgers herkenning, erkenning en begrip vinden. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en zijn er heerlijke hapjes en drankjes gesponsord en verzorgd door Foekje’s Eko Food, biologische catering uit Doorn. Aanmelden graag via OCdeVijver@iszdebrug.nl

IMG_9502DSC00851

Gegevens

Datum:
woensdag 8 april 2015
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Ontmoetingscentrum De Vijver/ISZ De Brug
E-mail:
OCdeVijver@iszdebrug.nl

Locatie

Cultuurhuis Pleiade
Kerkplein 12
Doorn,
+ Google Maps